Pampers start actie voor prematurenzorg samen met Vrienden UMC & WKZ

Pampers start actie voor prematurenzorg samen met Vrienden UMC & WKZ

Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Deze kwetsbare groep kinderen heeft extra verzorging en ondersteuning nodig. Dit geldt ook voor hun huid. De huid is tot twee keer dunner dan die van een volgroeide baby. Van vasthouden tot een luier verschonen, elke aanraking kan enorm voelen voor een premature baby.

 

Pampers zet zich al jaren in voor premature baby’s en hun familie door het bieden van de kleinste luier die aan hun specifieke behoeften voldoet, maar wil ook op andere manieren een bijdrage leveren. Samen met haar partners, Care4Neo, de grootste neonatologie patiëntenvereniging van Europa en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), zet Pampers zich in om het leven van te vroeg geboren baby’s en hun families te raken, zodat zij zich gesteund en geliefd voelen.

Buidelstoelen voor huid-op-huidcontact ouder en kind

Uit onderzoek is gebleken dat huid-op-huidcontact, ook wel buidelen genoemd, belangrijk is voor ouder en kind. Het huid-op-huidcontact bevordert de hechtingsband tussen beiden, maar heeft ook een positief effect op de ademhaling, hartslag, slaappatroon, gewicht en de ontwikkeling van de hersenen bij de premature baby. Het stimuleert bovendien de aanmaak van moedermelk en het kan de opname van moeder en kind verkorten.

De overgang van couveuse naar de borst van de ouder kan voor de baby intensief en stressvol zijn. Om dit te kunnen verminderen stimuleren we ouders om hun kindje zelf uit de couveuse te halen. Hiervoor is het belangrijk om een flexibele buidelstoel te hebben. Deze stoelen zorgen ervoor dat ouders op een comfortabele manier langer met hun premature baby samen kunnen zijn.

Om het tekort aan buidelstoelen aan te vullen, doneert Pampers een bijdrage aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis voor de aankoop van 10 extra buidelstoelen op de Neonatale Intensive Care Unit van het WKZ.

Ook u kunt helpen!

Steun de kleine vechtertjes en hun familie. Voor elk pak Pampers luiers en luierbroekjes dat van 8 november tot en met 12 december bij Bol.com wordt gekocht, doneert Pampers aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en Care4Neo. 1 pak Pampers = 1 donatie*. Op deze manier kunt ook u als consument uw steentje bijdragen.

*Voor elk pak Pampers luiers en luierbroekjes verkocht bij Bol.com van 8/11/2021 t/m 12/12/2021 zal P&G een donatie doen aan Care4Neo en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis voor prematurenzorg en zal ten minste 21.000 euro doneren.