Racen in een stoere mini-auto naar de operatiekamer

Racen in een stoere mini-auto naar de operatiekamer

In een mooie en stoere speelgoedauto naar je operatie scheuren, wie wil dat nu niet? Binnenkort staat er naast de trekker ook een elektrische mini-auto op de afdeling Dromedaris (OK centrum van het Wilhelmina Kinderziekenhuis) geparkeerd. Met vijf kilometer per uur kunnen kinderen van 3 t/m 8 jaar met deze sportieve auto vanaf de afdeling Dromedaris naar de OK toerijden.

Mini Tesla 2

Berthilde van de Bospoort, projectleider OK centrum: “De auto is een donatie van Forza Consulting, een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT consultancy. Het bedrijf heeft deze mooie speelgoedauto aan het WKZ geschonken. De auto biedt een mooie afleiding op het moment dat er voor kinderen iets spannends te wachten staat, zoals in dit geval een operatie. De Tesla is een mooie oplossing voor de saaie lange gang naar de OK.” Of er meer van dit soort auto’s komen? Dat ligt aan het aantal autodonaties. Berthilde hoopt dat er in ieder geval nog meer auto’s komen. “Dan kunnen wij aan nog meer kinderen afleiding bieden door middel van een speelgoedauto.”

Drome(n)darisknuffels

Als de kinderen eenmaal zijn geopereerd en op de uitslaapkamer zijn krijgen ze nog wat leuks: een drome(n)darisknuffel. Zodat de narigheid voor even wordt vergeten en ze met een positieve herinnering kunnen terugkijken op de operatie. De knuffels zijn mede mogelijk gemaakt door Vrienden WKZ.