RTL Project Glimlach in actie voor zieke kinderen in Nederland

RTL Project Glimlach in actie voor zieke kinderen in Nederland

RTL komt van 5 november tot en met 17 december in actie voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. Dit is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij in actie. Onder de naam RTL Project Glimlach wordt geprobeerd zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in één van deze kinderziekenhuizen worden behandeld. De aftrap van RTL Project Glimlach is op 5 november in The Masked Singer om 20.00u bij RTL 4.

"Wij zijn een grote familiezender en willen met RTL Project Glimlach graag een maatschappelijke bijdrage leveren. Dit jaar door de Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje extra te ondersteunen bij het krijgen van zoveel mogelijk donaties. Met deze bijzondere samenwerking willen we geld inzamelen voor onderzoek en projecten om pijn, angst en stress te verminderen van de meest zieke kinderen in Nederland en hopen dat zij hun glimlach terugkrijgen. Geen enkel kind, waar ook ter wereld, verdient het om ziek te zijn." Peter van der Vorst, programmadirecteur RTL

Kick-off

De aftrap van RTL Project Glimlach vindt plaats in het programma The Masked Singer op vrijdag 5 november. Ruben Nicolai vraagt samen met Nicolette van Dam, ambassadeur van Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, aandacht voor de zieke kinderen onder andere met gastoptredens in het programma. Naast Ruben en Nicolette zetten ook Chantal, Beau en John Williams zich in voor RTL Project Glimlach.

Na de aftrap komen in december meer RTL-gezichten in actie met ‘challenges’ en items, speciaal voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, op een manier die je niet van ze verwacht. Ludieke en sympathieke acties als tegenprestatie voor onze partners die doneren, die een glimlach teweegbrengen bij de kijker en hopelijk zoveel mogelijk mensen aanzet tot een donatie. De items zijn onder andere te zien in RTL Boulevard, Koffietijd, Eigen huis en tuin, lekker leven.

Ook de finale avond van The Masked Singer op vrijdagavond 17 december staat in het teken van Project RTL Glimlach, waar Beau en John Williams live verslag doen van de actie en zullen afsluiten met de bekendmaking van de opbrengst.

Samenwerking Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje is een nieuwe samenwerking tussen de fondsenwervende stichtingen van zeven toonaangevende kinderziekenhuizen met een koninklijke naam. Voor bijzondere gemeenschappelijke projecten komen zij samen in actie. Omdat zij samen, naast hun bestaande activiteiten, nóg meer kunnen bereiken voor diegenen waar het allemaal om draait; ernstig zieke kinderen die specialistische en intensieve zorg nodig hebben.

Het eerste waar zij zich, samen met RTL Project Glimlach, voor inzetten is onderzoek en projecten die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de kinderziekenhuizen worden behandeld in Nederland.

Ga voor meer informatie naar www.rtl.nl/projectglimlach of www.kinderziekenhuizenvanoranje.nl.