Ruim 27.000 euro voor prostaatkankeronderzoek opgehaald met snorrenactie

Ruim 27.000 euro voor prostaatkankeronderzoek opgehaald met snorrenactie

Na een maand gekriebel konden de mannen zich vandaag eindelijk van hun snor ontdoen. “Het werd tijd,” zegt een van de deelnemers, “ik was met snor vanavond ook niet meer welkom geweest thuis”.
De 5 mooiste snorren, genomineerd door Kees Lek en Gerrit Haan van de Eerste Nederlandse Snorrenclub

Snorrenlunch

Tijdens de snorrenlunch konden de mannen elkaars snorren bewonderen en werd de eindstand van de actie bekendgemaakt. Door de snordragende mannen en hun sponsoren is in een maand tijd ruim 27.000 euro opgehaald, een prachtig bedrag! De komende maanden komen er nog meer acties om uiteindelijk 300.000 euro in te zamelen, zodat het onderzoek gefinancierd kan worden. Het team en de individu die het meeste geld op hebben gehaald ontvingen een mooie prijs voor hun bijdrage: VIPkaarten voor de volgende wedstrijd van FC Utrecht, gratis door hen aangeboden.

Niet alleen de meest waardevolle snorren, maar ook de mooiste snorren ontvingen een prijs. Speciaal voor deze gelegenheid waren Kees Lek en Gerrit Haan van de Eerste Nederlandse Snorrenclub aanwezig bij het evenement om die winnaars aan te wijzen.

Maeson’s Barbershop was ook aanwezig bij het evenement om alle mannen te verlossen van hun snor. “Ik kan niet wachten tot mijn eten niet meer blijft plakken” vertelt deelnemend arts Rutger. “Of bierschuim dat erin blijft zitten, dat ga ik ook niet missen”.

Betere levensverwachting en levenskwaliteit

Met het onderzoek waarvoor geld in wordt gezameld, wordt een nieuwe behandeling onderzocht die het mogelijk maakt om uitbehandelde patiënten met prostaatkanker een langer leven met goede kwaliteit te bieden. Op dit moment is prostaatkanker bij Nederlandse mannen de meest voorkomende vorm van kanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 11.700 mannen prostaatkanker en overlijden er bijna 3.000. Dat zijn acht mannen per dag. Deze nieuwe behandeling schakelt tumoren uit door middel van inwendige bestraling. Het UMC Utrecht biedt als eerste ziekenhuis in Nederland deze behandeling aan.

De snorrenlunch zou niet mogelijk zijn geweest zonder de mooie bijdragen van een aantal partijen. Daarom bedanken wij Maeson’s Barbershop, Tip Top Catering, FC Utrecht, Convoi BV, De Vergulde Hand en Jongens van de Photobooth hartelijk voor hun bijdrage!

Actie in de media

Verschillende media waren bij de snorrenlunch en scheeractie aanwezig om het evenement vast te leggen. Hieronder kun je de filmpjes en artikelen terugvinden:

AD Utrechts Nieuws, inclusief filmpje
RTV Utrecht, inclusief filmpje
De Utrechtse Internet Courant
Radio M, live in de uitzending, vanaf minuut 11:00