Samen de crisis het hoofd bieden

Samen de crisis het hoofd bieden

Inmiddels raakt het coronavirus ons overal, zowel op het werk als in de privésituatie. We zijn in een unieke situatie beland met enorme uitdagingen voor een ieder en in het bijzonder voor de medewerkers in de zorg. We hebben het volste vertrouwen in alle medewerkers die in het UMC Utrecht patiënten met het coronavirus opvangen, behandelen en verzorgen. Voor onze reguliere patiënten leveren we nog steeds alle spoedeisende zorg en behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden.

Groot gevoel van saamhorigheid

Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) zet zich in om alle hulp die wordt aangeboden door bedrijven en particulieren in goede banen te leiden. Want er is een groot gevoel van saamhorigheid in de samenleving. Iedereen biedt spontaan hulp, diensten en materialen aan en steunt onze actie voor de kinderen in het WKZ in tijden van het coronavirus. Fantastisch om te zien!

Wetenschappelijk onderzoek tijdelijk stopgezet

Om de kans op besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis zo klein mogelijk te houden is besloten om alle wetenschappelijke onderzoeken waarvoor medewerkers in het ziekenhuis aanwezig moeten zijn, tijdelijk stop te zetten. Alleen onderzoeken die verband houden met het coronavirus of die vanuit huis kunnen plaatsvinden, worden voortgezet.

We hebben nu te maken met extra werkdruk in de zorg, maar het genereert ook een gevoel van verbinding om gezamenlijk het hoofd te bieden aan deze crisis. Vrienden UMC Utrecht & WKZ doet er alles aan om onze collega’s in de zorg te blijven verbinden met uw steun en hulp.