Sint en zijn roetveegpieten in WKZ gesignaleerd!

Sint en zijn roetveegpieten in WKZ gesignaleerd!

Sint en zijn roetveegpieten zijn gesignaleerd in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Hoe leuk is dat! Vanochtend brachten de pieten op een wel héél bijzondere manier een bezoek aan het kinderziekenhuis. Dat deden zij al abseilend vanaf het dak. Samen met de patiënten in het WKZ speelden ze spelletjes en tekenden ze op de ramen. Zó fijn en welkom voor de kinderen in het ziekenhuis. En er is meer vandaag.

 

Op de afdelingen schildpad, papegaai, panda, leeuw, pelikaan en kameleon waren Sinterklaas en zijn roetveegpieten vandaag de hele dag aanwezig om de kinderen te vermaken en samen te knutselen. Ze zijn vanmiddag bij alle opgenomen kinderen aan bed langsgeweest om een mooi cadeau te overhandigen. Ook kregen de kinderen bezoek van een goochelaar en een poppenspeelster.

Wie zoet is krijgt lekkers

“Sint heeft ook alvast een hele zak met chocoladeletters bij ons achtergelaten”, verklapt Ewout Tuyt, coördinator Kindertheater. “Die krijgen de kinderen op zondag 5 december uitgedeeld.” Via het Ronald McDonald huis kwam daar een prachtige gift van de HANOS bovenop: 240 chocoladeletters en strooigoed. Dit lekkers is op 5 december speciaal bedoeld voor alle ouders in het WKZ. En als dat al nog niet genoeg lekkers is, kwam Lotte van de Velde uit Nijkerk ook nog Sinterklaaspakketten gevuld met (chocolade)pepernoten en speculaas namens haar school het Corlaer College. Dat wordt smullen!

De toffe actie met abseilende Pietjes werd dit jaar geregeld door RD ICT & EVENTS, bedrijfspartner van Vrienden UMC Utrecht & WKZ. En ook Mixed Lions Club Utrecht Novum en Equans hebben een mooie bijdrage geleverd. De prachtige foto’s van de raampieten zijn gemaakt door Arjan Broek. Namens alle kinderen èn grote mensen in ons ziekenhuis: bedankt!

Om activiteiten zoals deze te organiseren is geld nodig. Deze kosten vallen niet in een zorgbudget. U kunt ons daarbij helpen!