Kim Kötter en Jaap Reesema winnen hoofdprijs tijdens eerste editie Sky Christmas Charity Diner

Kim Kötter en Jaap Reesema winnen hoofdprijs tijdens eerste editie Sky Christmas Charity Diner

Kim Kötter en Jaap Reesema zijn de winnaars van het Sky Christmas Charity Dinner! Gewapend met een doktersjas en een nijntje als mascotte streden zij samen met andere ambassadeurs om de hoofdprijs van €50.000,- zendtijd op Sky Radio in de wacht te slepen voor hun goede doel. Kim vertelt stralend: “Op zo’n avond als deze gun je het natuurlijk iedereen zo erg, maar stiekem ben ik zó trots dat we dit voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) voor elkaar hebben gekregen!”

 

Onder leiding van chef-kok Ron Blaauw streden vijf teams met BN’ers tegen elkaar om een fantastisch kerstdiner te verzorgen voor hun gasten. Elk team verzorgde één van de gangen tijdens het 4-gangendiner. Het team dat dit het beste deed, verdiende een prachtige prijs voor hun goede doel. Kim en Jaap kregen de verantwoordelijkheid over het voorgerecht. Ze gingen aan de slag met mise-en-place, het opmaken van de borden, eten uitserveren, wijn bijschenken en – uiteindelijk – de afwas. De jury beoordeelde hun prestatie op smaak, presentatie en de sfeer die de deelnemers creëerden aan tafel.

Muziek en samen eten verbindt mensen

Aan elk van de tafels zaten vier gasten die uitgenodigd waren door hun ambassadeurs. Kim en Jaap namen vier van onze geweldige collega’s uit het WKZ mee. Zij werden de hele avond verwend met culinaire hoogstandjes uit het arsenaal van chef Ron Blaauw. Ron vertelt: “Muziek en samen eten verbindt mensen. Zoals Sky Radio de beste muziekmix samenstelt, proberen wij dit met eten te doen: continu op zoek naar de beste balans. Wij zijn dan ook heel blij om dit jaar als gastheer af te trappen met dit geweldige initiatief.”

Hoofdprijs voor het WKZ

De concurrentie tussen de teams was hoog. Er werd hard gestreden voor de felbegeerde hoofdprijs en elk team leverde een fantastische prestatie. Zo presenteerden Patty Brard en Hans Klok een magisch chocoladetoetje namens Alzheimer Nederland en serveerden Fatima Moreira de Melo en Piet Hellemans een geroosterd bloemkoolgerecht met truffeljus namens Verhuisdieren. WKZ-ambassadeurs Kim en Jaap serveerden Indonesische tacos. Ze leverden fantastisch werk, want ondanks de kwaliteiten van de andere teams besloot de jury aan het eind van de avond de hoofdprijs toe te kennen aan het WKZ.

Fantastische prestatie

Het duo is vanzelfsprekend ontzettend trots op hun prestatie. ‘We zagen het echt écht niet aankomen,’ zegt Kim vol ongeloof. ‘Op zo’n avond als deze gun je het iedereen zo erg. Alle goede doelen hebben mooie verhalen en verdienen het om te winnen.’ Jaap vult aan: ‘Als ambassadeurs hebben we met eigen ogen gezien wat het WKZ kan betekenen voor zieke kinderen en hun ouders.’

Dankzij de fantastische inzet van Kim en Jaap krijgt het WKZ de hoofdprijs van 50.000 euro aan zendtijd bij Sky Radio. Wat zijn we ongelofelijk trots op onze ambassadeurs!

Sfeerverslag van de avond