Goed nieuws: slimme camera's voor alle couveuses en open bedden op de NICU!

Goed nieuws: slimme camera's voor alle couveuses en open bedden op de NICU!

Na een jaar vol toewijding en samenwerking, met steun van onze ambassadeur Kim Kötter en de inzet van Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis, is het eindelijk gelukt: alle 26 couveuses en open bedden op de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) zijn uitgerust met slimme camera’s! Dit is een fantastische ontwikkeling voor ouders van baby’s die op de NICU verblijven, omdat zij nu 24/7 contact kunnen houden met hun pasgeboren baby’s. Zowel ouders als zorgpersoneel zijn enorm blij met deze vooruitgang.

Kim Kötter neemt een kijkje bij de net geïnstalleerde slimme camera's op de NICU in het WKZ.

Meer dan een webcam

Deze geavanceerde camera’s zijn niet zomaar webcams. Ze stellen het zorgpersoneel in staat om de baby’s ongestoord te observeren. Bovendien bieden ze potentieel voor toekomstige innovaties, zoals automatische beeldanalyse, die de zorg nog beter kan afstemmen op de behoeften van kwetsbare baby’s.

Camera’s voor de PICU

Ook voor de Kinder Intensive Care (PICU) is een volledige set camera’s aangeschaft. Deze zullen echter pas in de nieuwbouw worden geïnstalleerd vanwege privacyoverwegingen, aangezien de kinderen momenteel nog op één zaal liggen.

Bedankt!

We zijn ontzettend blij dat we deze camera’s eindelijk hebben kunnen aanschaffen. Dit was niet mogelijk geweest zonder de hulp van vele mensen en organisaties. Daarom willen we graag onze dank uitspreken aan:

FNO, a.s.r., Stichting de Lichtboei, Vaillant Fonds, Elise Mathilde Fonds, Quatfass Foundation, Cornelia-Stichting, K.F. Hein Fonds, Kinderfonds Van Dusseldorp, Ars Donandi (Yske-Walther fonds), Stichting Samen Duurzaam in Beweging, Pampers, Kiwanis Barneveld, Kim Kötter, Jaap Reesema en kids,  Speech Republic, Le Journal, RNHB Utrecht, Handelsbanken en relaties, Heijmans, Familie Van de Beek, Equans, Undiemeister, Dita (in herinnering) & Jacques van Ek en iedereen die een anonieme of losse donatie heeft gedaan.