Spel De Reis van 5 maakt van eten ontdekkingsreis voor kinderen

Spel De Reis van 5 maakt van eten ontdekkingsreis voor kinderen

“Wij zijn heel enthousiast over dit spel waarmee we kinderen kunnen verleiden om toch te eten van wat ze eerst niet wilden” aldus Susanne Petra manager zorg van het Wilhelmina Kinderziekenhuis  bij de uitreiking van het spel De reis van 5 in het WKZ. 

De makers Brenda Janssen (24) en Merel Vingerhoets (23) onthullen vandaag het eerste exemplaar van het gezinsspel De Reis van 5 in de Efteling. De Reis van 5 stimuleert kinderen spelenderwijs nieuwe producten te proeven en met plezier gevarieerder en gezonder te leren eten. De Tilburgse jonge onderneemsters bedachten het spel en hebben dit in samenwerking met spelmaker Identity Games, Universitair Medisch Centrum Groningen, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Voedingscentrum en verschillende professionals geproduceerd. Tijdens de uitreiking werd het spel gespeeld door verschillende gezinnen.

Kinderen kruipen in de huid van een piraat en gaan op ontdekkingsreis. Ze veroveren de wereld door het uitvoeren van creatieve, uitdagende en lekkere voedingsopdrachten.

Liedy, moeder van Bente en Fenne: “Wanneer je een kind hebt dat moeite heeft met eten, weet je hoe fijn het is als eten geen gevecht meer is, maar als leuk ervaren wordt. De Reis van 5 bevat ontzettend leuke en creatieve opdrachten, variërend van ontbijt tot avondeten.”

Aeltsje Brinksma, verpleegkundig onderzoeker UMCG: “Het spel geeft ouders een instrument in handen om weer grip te krijgen op het eten van hun kind en het plezier in eten terug te brengen.”

Brenda Janssen en Merel Vingerhoets: ”We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt. Na ruim twee jaar onze hart en ziel in De Reis van 5 te hebben gestopt, is het nu zover. Vandaag staan we met ons eigen spel in de Efteling. Een droom die uitkomt! Maar de ultieme droom is natuurlijk dat het spel werkelijk bijdraagt aan plezier aan de (eet)tafel en dat eten weer een feest wordt en blijft.”

Brenda en Merel hebben hun spel “de reis van 5” kunnen maken met o.a. een bijdrage van Vrienden UMC Utrecht.