Uitreiking van Dam van Os prijs aan dr. Hilgo Bruining

Uitreiking van Dam van Os prijs aan dr. Hilgo Bruining

Vandaag mocht dr. Hilgo Bruining, kinder- en jeugdpsychiater, boegbeeld en trekker van het gecombineerd onderzoeks- en zorgprogramma Prikkelverwerking in het UMC Utrecht, de prestigieuze ‘van Dam van Os’ prijs in ontvangst nemen.

De van Dam van Os Stichting is in 1970 opgericht door de echtparen van Dam – Blokland en van Dam-van Os. De Stichting heeft ten doel het steunen en stimuleren van in Nederland werkzame charitatieve instellingen, speciaal die instellingen, welke zonder het oogmerk om winst te behalen werkzaam zijn op het gebied van de ziekte bestrijding en de volksgezondheid in Nederland. Daarnaast heeft het bestuur in 2016 besloten de van Dam van Os prijs in te stellen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een veelbelovende wetenschapper in de gezondheidszorg en bevat een geldprijs en een kunstwerk voor de winnaar zelf.

Vandaag mocht dr. Hilgo Bruining, kinder- en jeugdpsychiater, boegbeeld en trekker van het gecombineerd onderzoeks- en zorgprogramma Prikkelverwerking in het UMC Utrecht, deze prestigieuze prijs in ontvangst nemen. Dr. Bruining houdt zich bezig met o.a. autismespectrum* aandoeningen. Zo is zijn onderzoek gebouwd op de hypothese dat deze beelden veroorzaakt worden door continue overprikkeling van het brein. Met het zorgprogramma kunnen alle kinderen naast een eigen prikkelprofiel ook individuele begeleiding krijgen.

DSC06967 bewerkt

De jury is erg te spreken over het feit dat dr. Bruining in korte tijd zelfstandig een goede onderzoeksgroep heeft opgebouwd, een uitgebreid wetenschappelijk netwerk heeft en al een indrukwekkende lijst publicaties op zijn naam heeft staan. Daarnaast spreekt het hen erg aan dat hij graag de samenwerking opzoekt en zijn onderzoek in begrijpelijke taal goed kan uitleggen.

Wij van Vrienden UMC en WKZ feliciteren dr. Hilgo Bruining met deze mooie prijs.