Vader schenkt zijn verjaardagscadeau aan afdeling neonatologie

Vader schenkt zijn verjaardagscadeau aan afdeling neonatologie

In 2002 werd de tweeling Renske en Jelmer geboren in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Veel te vroeg en veel te klein. Nu, zestien jaar later, draagt hun vader Alwin het cadeau voor zijn vijftigste verjaardag op aan de afdeling waar zij de eerste dagen van hun leven doorbrachten.

Met 30 weken waren de kinderen veel te vroeg geboren en ook ontzettend klein.  Renske woog slechts 1315 gram en Jelmer was met 1430 gram niet veel groter. De vader van de tweeling kan zich die dagen nog goed herinneren. “Iedere keer dat we ergens komen waar die typische geur van het handontsmettingsmiddel hangt denk je er weer aan. Die tijd dat je met zijn tweeën aan de bedjes zat, met al die piepjes eromheen”.

 

 

Toch is de familie hier om een heel positieve reden. “We denken toch ook dankbaar terug aan die tijd. Er is heel goed voor onze kinderen gezorgd, en ook voor ons als ouders” vertelt Alwin. Daarom heeft hij tijdens zijn vijftigste verjaardagsfeest een bijzonder verzoek gedaan aan zijn genodigden. Hij wilde namelijk geen cadeautjes. Hij wilde graag geld inzamelen voor de afdeling neonatologie in het WKZ. Samen met zijn familie en vrienden hebben ze €1000,- opgehaald voor dit doel!

Neonatoloog dr. Willem de Vries nam de cheque in ontvangst. “Ik heb zelfs nog een dag voor jou gezorgd” vertelt hij aan Renske. “Toen was je nog een heel stuk kleiner”. Ook nam hij de familie afgelopen vrijdag mee naar de afdeling voor een korte rondleiding. Zo konden Renske en Jelmer zelf zien waar zij ooit hebben gelegen en konden hun ouders weer even zien waar zij toen spannende dagen doorbrachten. “Het is misschien vreemd, maar het voelde ongelooflijk vertrouwd om terug te zijn op de afdeling. Een veilige, zorgzame omgeving.” vertelt Alwin.

"Ik ben blij dat we het geld aan deze afdeling hebben kunnen geven. Ik weet nu zeker dat het goed terecht komt." Vader Alwin, na de rondleiding

Van het bedrag dat Alwin op zijn vijftigste verjaardag ophaalde kunnen twee mooie speeltoestellen worden aangeschaft voor in de wachtkamers op de afdeling neonatologie. Daar kunnen de broertjes en zusjes van de kinderen tijdens het wachten fijn mee spelen. Hartelijk dank, Alwin!

 

Uitreiking cheque door Renske, Jelmer en hun ouders.

Wilt u ook graag bijdragen aan een prettiger verblijf in het Wilhelmina Kinderziekenhuis?