Wereld Prematuren Dag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Wereld Prematuren Dag in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Vandaag staan we stil bij en vragen we aandacht voor alle te vroeg geboren, ernstig ziek geboren en te licht geboren baby’s, steken we de ouders een hart onder de riem én zetten we onze NICU-zorgverleners in het zonnetje.

Wilhelmina Kinderziekenhuis kleurt paars

Voor de allerkleinste strijdertjes, voor broertjes en zusjes, papa’s, mama’s, al die geliefden daar omheen, alle kleintjes die het niet mochten halen, voor onze geweldige collega’s en voor iedereen die dit initiatief een warm (paars) hart toedraagt: vandaag kleurt het WKZ paars voor jullie.

Oneindig veel dank aan William Reitsma van RD ICT & EVENTS en FrameWave die zorgden voor een paars WKZ.

Wilhelmina Kinderziekenhuis kleurt paars voor Wereld Prematuren Dag

Kim Kötter bezoekt NICU in WKZ

In aanloop naar de Wereld Prematuren Dag bracht Kim Kötter een bezoek aan de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) van het Wilhelmina Kinderziekenhuis om met eigen ogen te zien hoe belangrijk specialistische zorg is voor de allerkleinsten.

Kim vertelt: “Het is voor mij heel speciaal om hier te zijn. Ooit was ik hier patiënt en werd ik met 26 weken opgenomen met gebroken vliezen.” Kim sprak onder andere met neonatoloog Jeroen Dudink en met kersverse ouders over het belang van buidelen. Samen met Pampers slaan we hiervoor de handen ineen: om meer aandacht te vragen voor dat intieme en belangrijke huid-op-huid contact tussen vader, moeder en kind én om geld op te halen zodat we straks op de NICU het tekort aan buidelstoelen kunnen aanvullen.

Wil je baby’s met een moeilijke start steunen?