Afleidings-app verandert gang naar de operatiekamer in digitale speurtocht

Afleidings-app verandert gang naar de operatiekamer in digitale speurtocht

Artikel Adformatie over het Wilhelmina Kinderziekenhuis en augmented reality

Iedere dag gaan zo’n vijfentwintig kinderen in het Utrechtse Wilhelmina Kinderziekenhuis naar het operatiecentrum voor een ingreep onder narcose. Voor veel van deze jonge patiënten is een operatie een nieuwe en spannende ervaring die gepaard kan gaan met angst en stress. Voor hen ontwikkelde het ziekenhuis een digitaal afleidingsmanoeuvre in de vorm van een app: het WKZ-maatje.

De ontwikkeling van de afleidings-app startte met een vraag vanuit de Kinderraad van het WKZ. Wat kan er gedaan worden om de saaie en soms ook stressvolle gang van de verpleegafdeling naar de operatiekamer te verbeteren? In samenwerking met de Kinderraad, Jong UMC Utrecht en met financiële steun van “Vrienden UMC Utrecht en Wilhelmina Kinderziekenhuis is door middel van interviews en observaties onderzoek gedaan naar de patiëntenreis van jonge kinderen. “Daaruit bleek dat de patiëntenreis eigenlijk veel langer is dan deze gang en dat de patiënt behoefte heeft aan regie en keuze. Daarbij helpt ook afleiding om het stresslevel naar beneden te halen,” vertelt medisch pedagogisch zorgverlener Aline Kalisvaart.

Dit is een artikel van Adformatie. Verder lezen? Klik hier.

WKZ Maatje | Wilhelmina Kinderziekenhuis

Meer lezen over de app, de werking, het doel en achtergrondinformatie? Bezoek de pagina over het WKZ-maatje van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

We zijn Stichting Lichtboei ontzettend dankbaar voor hun bijdrage aan het WKZ-maatje.