"WKZ Sportief zorgt voor plezier in bewegen, zelfvertrouwen en vergroot de weerbaarheid."

"WKZ Sportief zorgt voor plezier in bewegen, zelfvertrouwen en vergroot de weerbaarheid."

Er is massaal gehoor gegeven aan onze oproep om te doneren voor het project WKZ Sportief. Met het geld dat is opgehaald, kan het Wilhelmina Kinderziekenhuis sport- en beweegactiviteiten blijven aanbieden aan patiëntjes en (chronisch) zieke kinderen in de regio Utrecht. Programmamanager Erik Hulzebos vertelt over het belang van de donaties.

 

Erik: “Bewegen is gezond. Oók voor kinderen die in het ziekenhuis zijn opgenomen of chronisch ziek zijn. Maar bewegen kan voor hen best lastig zijn, bijvoorbeeld als het kind een infuus krijgt of in een rolstoel zit. Vanuit WKZ Sportief stimuleren we deze kinderen om toch te bewegen. Daarbij kijken en luisteren naar het kind: wat vindt hij leuk en waar is hij goed in? Die aanpak zorgt voor meer plezier in bewegen en meer zelfvertrouwen en weerbaarheid.”

Reserves voor de toekomst

“Dat ook zieke kinderen voldoende bewegen is ontzettend belangrijk. Juist in die eerste jaren bouw je reserve op de rest van je leven. Kracht, motorische ontwikkeling, aanleg voor sport. Dankzij de vele donaties en een mooie gift van IT4Kids kunnen we deze activiteiten blijven aanbieden én kunnen we wetenschappelijk onderzoek doen naar de effecten ervan. Zo kunnen we nu bijvoorbeeld stappentellers aanschaffen. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar!”

Speciale oranje nijn

De verkoop van onze speciale “oranje tulpen nijntje” droeg bij aan dit mooie doel. Dit nijntje is inmiddels uitverkocht, maar kijk in de webshop voor andere vrolijke exemplaren!