IT4Kids en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis verlengen succesvolle samenwerking

IT4Kids en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis verlengen succesvolle samenwerking

In de zomer van 2021 zijn IT4Kids en Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) gaan samenwerken. Deze succesvolle samenwerking om kinderen met een chronische ziekte of aandoening, fysiek en mentaal, te helpen wordt voortgezet. Wij zijn enorm dankbaar hiervoor!

 

Beweegprogramma’s ‘Uit Bed’ en ‘Dit ben ik’ zijn onderdeel van WKZ Sportief en hebben als doel om kinderen in het ziekenhuis in beweging te houden en te brengen. Het afgelopen jaar ondersteunde IT4Kids het programma ‘Dit ben ik’ dat bedoeld is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening te laten bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen door middel van sport. Dit jaar is ervoor gekozen om het programma ‘Uit Bed’ financieel te ondersteunen. Met dit programma worden kinderen, die in het ziekenhuis liggen, uitgedaagd om op een speelse manier te bewegen. Dit is belangrijk om kinderen zo snel mogelijk uit het ziekenhuisbed te krijgen.

“Het is hartverwarmend om te zien wat het project doet met de kinderen. Door op een speelse manier beweging te stimuleren bij kinderen helpt dit hen bij het herstel, zowel fysiek als mentaal”, vertelt Evelyn Kleij, Partnership- en projectmanager van IT4Kids.

Belang van WKZ Sportief

Erik Hulzebos, programmaleider WKZ Sportief: “Ik ben heel blij met de samenwerking. Allebei willen we de inclusieve sportwereld aanbieden aan kinderen. Wij kijken dan vooral naar kinderen met een medisch paspoort, om deze kinderen weer zo goed en veilig mogelijk op weg te helpen. Het is mooi dat IT4Kids hier ook voor staat en ons financieel ondersteunt, want hierdoor kunnen wij zieke kinderen nog beter helpen”. Lees meer over het belang van WKZ Sportief in het interview met Erik.

Bekijk vooral onderstaande video! De beelden zeggen meer dan woorden.

WKZ Sportief in beeld | Video: IT4kids

IT4Kids geeft met afgeschreven hardware sportkansen

Stichting IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een structurele sportkans geven. Via IT4Kids kunnen bedrijven hardware doneren waarvan de waarde geschonken wordt aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Meer informatie over het doneren van hardware voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis, is te vinden op: www.it4kids.com/hardware-doneren