Kim Kötter lanceert dokters-nijntje voor ouderlounge

Kim Kötter lanceert dokters-nijntje voor ouderlounge

Vandaag op de ‘Internationale dag van het kind en ouders’ gaf BN’er Kim Kötter het eerste exclusieve dokters-nijntje aan een kindje in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) te Utrecht. Hiermee start een grootschalige inzamelingsactie voor de inrichting van de ouderlounge bij de nieuw te bouwen Intensive Care van het WKZ. Ook andere BN’ers, zoals Chahid Charrak (Dutch Performante), zetten zich binnenkort in voor dit goede doel.

Het nieuwe nijntje, het wereldberoemde konijntje van tekenaar en schrijver Dick Bruna, is ontwikkeld door Just Dutch in samenwerking met Mercis. Ze worden gehaakt door kansarme vrouwen in Vietnam, wat hen een stabiel inkomen oplevert. De opbrengst van de nijntjes gaat naar de inzamelingsactie voor de WKZ-ouderlounge bij de nieuwe IC.

Ambassadeur en moeder

Presentatrice en ondernemer Kim Kötter is ambassadeur van het WKZ én van deze campagne. Als moeder is zij welbekend met het ziekenhuis, waar twee van haar drie kinderen zijn geboren: ‘In 2016 braken mijn vliezen met 26 weken zwangerschap. Met sirenes ben ik vervoerd naar verschillende ziekenhuizen. Uiteindelijk beland in het fantastische WKZ waar ik na bijna 15 weken ziekenhuis toch bevallen ben van een gezonde volgroeide baby, Muck. En drie maanden geleden (23 februari) is ook onze zoon Ted hier geboren. Toen ik benaderd werd als ambassadeur twijfelde ik geen moment; niet enkel vanwege de uitstekende zorg die ik zelf heb ervaren, maar vooral omdat ik alle ouders waarvan hun kindje langere tijd op de IC moet verblijven, een plek gun waar zij zich even kunnen terugtrekken uit de hectiek van de afdeling.’

Utrecht – Kim Kötter lanceert dokters Nijntje voor een ouderlounge in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

1.700 kinderen en baby’s op Intensive Care

Jaarlijks komen zo’n 1.100 ernstig zieke kinderen en 600 vroeggeboren of zieke baby’s op de IC van het WKZ terecht. Zij krijgen daar 24/7 zorg met verschillende mensen aan hun bed en vechten vaak voor hun leven. Ook voor ouders, broertjes en zusjes is dit een spannende periode met lange dagen in het ziekenhuis. Ziekte, in een onbekende wereld en machteloosheid, voeren vaak de boventoon. Uit onderzoek blijkt dat ouders dan een beschermende en veilige omgeving nodig hebben om tot rust te komen om tegelijk dichtbij hun kind te kunnen zijn. Want het vertrouwde gezicht van ouders is onmisbaar voor de hechting en geborgenheid.

24/7 contact met je kind

Om ouders de mogelijkheid te geven om 24/7 contact te houden met hun kind, komt er in iedere kamer een camerafaciliteit. Hiermee kunnen ouders, als ze zich even terugtrekken in de ouderlounge of naar huis gaan, via hun smartphone volgen hoe het met hun kind gaat. Ook familie, vrienden, broertjes, zusjes kunnen meekijken.

Draag bij aan de Ouderlounge op de nieuwe Intensive Care in het Wilhelmina Kinderziekenhuis

UMC Utrecht betaalt verbouwing

Op dit moment is een grootschalige verbouwing van het WKZ in voorbereiding voor een nieuwe vleugel met 51 IC-kamers. De bijbehorende ouderlounge moet de plek worden om even te ontsnappen uit de stressvolle situatie. De bouwkosten van de IC en ouderlounge betaalt het UMC Utrecht zelf vanuit de zorgmiddelen. Echter, voor de gewenste extra’s bij de inrichting en faciliteiten om op te laden, verdriet te verwerken, even te ontspannen of te kunnen werken, is onvoldoende budget beschikbaar. Dat is waarom Vrienden UMC Utrecht & WKZ – het goede doel van het (kinder)ziekenhuis – samen met andere betrokken partners, deze inzamelingsactie is gestart.

YouTuber Dutch Performante

Naast Kim Kötter heeft ook Chahid Charrak, bekend als YouTuber Dutch Performante, zich aan de inzamelingsactie van het WKZ verbonden. Om geld op te halen gaat hij eind juni een poging doen om met de grootste popcornbak ter wereld in het ‘Guiness Book of Records’ te komen. Dit belooft een spektakel te worden met steun van heel bekend Nederland.