Pampers komt opnieuw in actie voor prematurenzorg

Pampers komt opnieuw in actie voor prematurenzorg

Elk jaar wordt 1 op de 10 baby’s wereldwijd te vroeg geboren. Deze kwetsbare groep kinderen heeft extra verzorging en ondersteuning nodig. Pampers zet zich al jaren in voor premature baby’s en hun familie, maar wil ook op andere manieren een bijdrage leveren. Ook dit jaar komen ze daarom in actie voor Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en Care4Neo!

 

Aandacht voor de beste prematurenzorg

De hele maand november vragen wij samen met Pampers en Care4Neo aandacht voor premature baby’s en hun ouders, met in het bijzonder Wereld Prematuren dag op 17 november. Ambassadeur Kim Kötter bezocht de Neonatale Intensive Care Unit (NICU) in het WKZ, om met eigen ogen te zien hoe belangrijk specialistische zorg is voor de allerkleinsten onder ons en om met kersverse ouders en zorgprofessionals in gesprek te gaan over dit belangrijke onderwerp. Zij zal haar inzichten delen met haar volgers en hen aanmoedigen om ervaringen te delen.

Samen in actie voor slimme couveuse camera’s

Naast het creëren van bewustwording wil Pampers ook in actie komen door een schenking te doen aan haar partners. Voor iedere maandbox Pampers luiers en luierbroekjes die van 24 oktober t/m 27 november bij Bol.com wordt gekocht, schenkt Pampers aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en aan Care4Neo. Dus, 1 maandbox Pampers staat gelijk aan 1 schenking aan prematurenzorg. Op deze manier wil Pampers extra aandacht vragen voor prematurenzorg en biedt Pampers iedereen de mogelijkheid om hun steentje bij te dragen.

Met deze actie draagt Pampers bij aan de aanschaf van slimme couveuse camera’s voor de NICU van het WKZ. Deze slimme camera’s worden in de couveuses geplaatst. Een geweldige uitkomst, want alle couveuses zijn afgedekt met een dekentje om de baby’s zoveel mogelijk rust te bieden. Met de camera is voor zowel verpleging als ouders te zien wanneer de baby wakker is en dus verzorgd kan worden, zonder dat de slaap van de baby verstoord wordt. Daarnaast kunnen ouders via deze camera straks 24/7 in contact blijven met hun baby. Met de slimme couveuse camera’s is zelfs overleg op afstand mogelijk, tussen ouders en zorgmedewerkers.

Ook u kunt helpen!

Steun de kleine vechtertjes en hun familie. Voor iedere maandbox Pampers luiers en luierbroekjes die van 24 oktober t/m 27 november bij Bol.com wordt gekocht, schenkt Pampers aan Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis en aan Care4Neo. Dus, 1 maandbox Pampers staat gelijk aan 1 schenking aan prematurenzorg. Op deze manier kunt ook u als consument uw steentje bijdragen. We hopen dat we heel veel slimme couveuse camera’s kunnen aanschaffen.

Help mee: 1 maandbox Pampers = 1 schenking