Schaats mee voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Schaats mee voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis

Op zaterdag 1 februari 2020 organiseert De Vechtsebanen de Jeugd Elfstedentocht voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. In samenwerking met de KNSB en alle schaatsverenigingen uit de provincie Utrecht wordt de ijsbaan die dag omgetoverd in een Fries landschap en wordt ‘de Tocht der Tochten’ compleet nagebootst. Inclusief een start in het donker op de Bonkevaart in Leeuwarden, 11 stempelposten en een Elfstedenkruisje na afloop.

De tocht staat dit jaar in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Kinderen kunnen zich laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het kinderhart in het WKZ.

Gezonde kinderen schaatsen voor zieke kinderen

Dat geld is hard nodig, want nog steeds overlijdt in Nederland elke week minimaal 1 kind aan een hartafwijking. Daarnaast loopt het merendeel van de kinderen met een aangeboren hartafwijking schade aan hart en hersenen op. Met een bijzondere MRI-scan, die specialisten en onderzoekers in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en UMC Utrecht nu verder ontwikkelen, kan een 3D print van het kinderhart gemaakt worden zowel voor als na de geboorte. Zo kunnen ze de problemen aan het kinderhart nog beter in beeld brengen en zorgen voor een optimale behandeling. Het is geweldig dat gezonde kinderen zich inzetten voor zieke kinderen door mee te schaatsen en geld op te halen voor dit belangrijke onderzoek.

Schaats je ook mee?

Schrijf je dan nu in en laat je sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het kinderhart in het WKZ!

Oproep Klaas van Kruistum voor de Jeugd Elfstedentocht 2020 voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Veelgestelde vragen over de Jeugd Elfstedentocht

 • Mijn kind kan nog niet zo goed schaatsen. Kan hij/zij wel meedoen?

  Iedereen die een beetje kan schaatsen, kan meedoen. Veel schaatservaring is niet vereist. Een ronde duurt ongeveer een uur en een kwartier; ervaren schaatsers kunnen meerdere rondes schaatsen.

 • Mijn kind heeft geen eigen schaatsen. Kan ik die huren op 1 februari?

  Schaatsen zijn die dag te huur in alle kindermaten.

 • Wat is de begin- en eindtijd?

  Er zijn drie startrondes; om 10 uur, 13 uur en 16 uur. Het schaatsen zelf duurt ongeveer een uur en een kwartier, daarna vindt de prijsuitreiking plaats, dus reken op 2 uur per startronde.

 • Kan ik op 1 februari ook een kaartje aan de kassa van De Vechtsebanen kopen?

  Ja dat kan zolang de starttijd niet is uitverkocht. Wij raden aan om op de dag zelf nog even naar De Vechtsebanen te bellen om te checken of er nog kaarten beschikbaar zijn.

 • Wat kan mijn kind verwachten op 1 februari?

  Bij de start verzamelt iedereen zich, net als bij de echte Elfstedentocht, ‘in de kooi’. Na het startschot ga je lopend naar de buitenbaan waar je je schaatsen aantrekt. Hierna begin je je tocht (in het donker) langs de elf Friese steden en bij elke stad moet je een opdracht voltooien. Onderweg kom je net als tijdens de echte Elfstedentocht veel obstakels tegen! Natuurlijk zal er gekluund moeten worden en word je getrakteerd op koek en zopie! Na ongeveer 1 uur en een kwartier bereik je de finish en ga je verder naar de binnenhal die omgetoverd is in de ‘Frieslandhal’ te Leeuwarden compleet met blaaskapel! In deze hal vindt ook de huldiging plaats van de winnaar en winnares van deze Elfstedentocht en krijgen alle deelnemers hun elfstedenkruisje.

 • Waar kan ik het contact opgehaald geld voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis inleveren?

  Je kunt je opgehaalde sponsorgeld, samen met het sponsorformulier in een gesloten envelop op 1 februari inleveren bij het ‘WKZ huisje’ op De Vechtsebanen. Je kunt het geld ook overmaken via het actieplatform: nl/elfstedentocht. Zorg dat je je sponsorformulier in dat geval wel inlevert bij het ‘WKZ huisje’.

JeugdElfstedentocht

Schrijf je nu in voor de Jeugd Elfstedentocht

Laat je schaatstocht sponsoren