Sponsorschaatsen voor kinderhartonderzoek

Sponsorschaatsen voor kinderhartonderzoek

Afgelopen zaterdag vond op de De Vechtsebanen al een voorproefje plaats van de Jeugd Elfstedentocht. Ruim 50 jeugdleden van Schaats- en inlineskatevereniging Zeist schaatsten in een half uur tijd zoveel mogelijk rondjes en lieten zich daarbij sponsoren om geld op te halen voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Een aantal kinderen schaatste wel 20 rondjes! Een geweldige prestatie en een goede warming-up voor de Jeugd Elfstedentocht op 1 februari, waar de schaatsvereniging uit Zeist de opbrengst bekend maakt.

Jeugd Elfstedentocht voor het kinderhart

Op zaterdag 1 februari 2020 organiseert De Vechtsebanen de Jeugd Elfstedentocht voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. In samenwerking met de KNSB en alle schaatsverenigingen uit de provincie Utrecht wordt de ijsbaan die dag omgetoverd in een Fries landschap en wordt ‘de Tocht der Tochten’ compleet nagebootst. Inclusief een start in het donker op de Bonkevaart in Leeuwarden, 11 stempelposten en een Elfstedenkruisje na afloop.

De tocht staat dit jaar in het teken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Kinderen kunnen zich laten sponsoren om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar het kinderhart in het WKZ.

Schaats mee

Wil je ook schaatsen voor het goede doel? Schrijf je nu in via vechtsebanen.nl/elfstedentocht