Prostaatkankeronderzoek van start dankzij gift Dr. C.J. Vaillantfonds

Prostaatkankeronderzoek van start dankzij gift Dr. C.J. Vaillantfonds

Afgelopen november kwamen tientallen mannen met snor in actie voor onderzoek naar prostaatkanker. Daarmee haalden we een prachtig bedrag op, maar om van start te kunnen met het onderzoek was meer nodig. Het Dr. C.J. Vaillant Fonds, het goede doelenfonds van de Landelijke Vereniging van Crematoria, doneerde in april €45.000,- aan dit onderzoek. Dat is geweldig nieuws, want nu kan het onderzoek daadwerkelijk van start.

 

Het Dr. C.J. Vaillant Fonds steunt al sinds 1997 een breed palet aan goede doelen en waardevolle initiatieven. Het fonds maakt gebruik van de opbrengst van de verkoop van metalen die achterblijven na een crematie. Gespecialiseerde bedrijven verzamelen de overgebleven metaalresten en dragen vervolgens zorg voor de recycling van de basismaterialen. Deze worden gebruikt als grondstof voor verschillende industrieën, zoals bijvoorbeeld de vliegtuigbouw. Ook edelmetalen (zoals bijvoorbeeld goud) worden soms in de as aangetroffen.

Dankzij deze gift is er nu in totaal bijna een ton binnen voor het prostaatkankeronderzoek van het Lutetiumteam. De andere helft van het geld is opgehaald met de snorrenactie van november vorig jaar. Met de prachtige bijdrage van het Dr. C.J. Vaillant Fonds kunnen de voorbereidingen van het onderzoek eindelijk beginnen, en daarmee het onderzoek definitief van start.

Hoewel dit al een prachtig resultaat is, zijn we er nog niet. Het onderzoek kan van start, maar er is meer nodig om alle onderzoeksdoelen te realiseren. Voor het volledige onderzoek naar een nieuwe prostaatkankerbehandeling is tenminste €300.000,- nodig. Wilt u ook bijdragen? Kijk dan op prostaatkankeronderzoek.nl.