WKZ Sportief

Het lijkt zo vanzelfsprekend: kinderen spelen en sporten, dat is immers leuk en gezond. Maar wat als een kind een beperking heeft? Chronisch ziek is? Of vaak in het ziekenhuis ligt? Bewegen is goed, het draagt bij aan het geestelijk en lichamelijk herstel van kinderen. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis organiseren we sport- en beweegactiviteiten voor kinderen die hier zijn opgenomen. Hiervoor hebben we uw steun nodig.

Helpt u mee?

WKZ Sportief

Het lijkt zo vanzelfsprekend: kinderen spelen en sporten, dat is immers leuk en gezond. Maar wat als een kind een beperking heeft? Chronisch ziek is? Of vaak in het ziekenhuis ligt? Bewegen is goed, het draagt bij aan het geestelijk en lichamelijk herstel van kinderen. In het Wilhelmina Kinderziekenhuis organiseren we sport- en beweegactiviteiten voor kinderen die hier zijn opgenomen. Hiervoor hebben we uw steun nodig.

Helpt u mee?

De beste zorg en behandeling. In een kindvriendelijke en comfortabele omgeving. Daar zetten wij ons voor in, dankzij particulieren, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Geefdoelen

Hersenonderzoek

Hoe meer we van de hersenen begrijpen, hoe beter we ze gezond kunnen houden. Het doel van hersenonderzoek binnen UMC Utrecht is vaststellen wie een risico loopt, sneller en betrouwbaarder diagnoses stellen en innovatieve behandelingen ontwikkelen. Om dit te kunnen bereiken hebben we úw hulp nodig.

Lees meer over hersenonderzoek

Onderzoek naar hart- en vaatziekten

Om hart- en vaatziekten goed te behandelen is het niet voldoende alleen de acute problemen (bijvoorbeeld een hartinfarct) te behandelen, maar juist ook de risicofactoren die hiertoe hebben geleid. Daarvoor werken in UMC Utrecht meer dan tien medisch specialismen samen; van cardiologie en neurologie tot voortplantingsgeneeskunde en spoedeisende hulp. Om samen meer te bereiken delen zij hun infrastructuur voor onderzoek, de verzameling biomateriaal en het laboratorium. Met als uiteindelijke doel minder hart- en vaatziekten.

Lees meer over Hart-en vaatziekten

Kankeronderzoek

Mensen met kanker genezen en indien dat niet meer mogelijk is tóch de kwaliteit van leven verbeteren: dat is wat medewerkers van het UMC Utrecht drijft. Continu investeren in onderzoek en zo de beste en meest innovatieve diagnostiek en behandeling geven aan mensen met kanker. Sommige tumortypen zijn zeldzaam. Daarom zijn hiervoor landelijk expertisecentra ingericht. Het UMC Utrecht is zo’n centrum en heeft daarom specialistische kennis en ervaring in huis en doet bijzondere onderzoeksinspanningen voor acht zeldzame oncologische ziektebeelden.

Lees meer over kankeronderzoek

Onderzoek bij kinderen

In het Wilhelmina Kinderziekenhuis zien we elke dag hoe bijzonder kinderen zijn. Zij zijn nog volop in ontwikkeling, lichamelijk, sociaal en psychisch. De ziektebeelden kunnen afwijken van ziektebeelden bij volwassen en kinderen reageren vaak anders op behandelingen dan volwassenen. Daarom is het Wilhelmina Kinderziekenhuis gespecialiseerd in zorg voor kinderen en continu bezig met onderzoek bij kinderen. Zo komen we tot effectievere behandelmethodes. Niet alleen voor nu maar ook voor de ontwikkeling van de kinderen in de toekomst.

Lees meer over onderzoek bij kinderen

Onderzoek naar infecties en immuniteit

Chronische ziekten zoals reumatoïde artritis, de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa en afweerstoornissen, hebben op het oog misschien niets met elkaar te maken. Toch hebben ze een ding gemeen: het immuunsysteem werkt niet zoals het hoort. Het UMC Utrecht denkt dat in dit immuunsysteem de oplossing ligt. Onderzoekers en zorgverleners werken hiervoor samen in vier expertisegebieden: Afweerstoornissen, Oogontstekingen (uveitis), Cystic Fibrosis (taaislijmziekte) en Systemische auto-immuunziekten.

Lees meer over onderzoek naar infecties en immuniteit

Stamcelonderzoek

Regeneratieve geneeskunde is erop gericht om nieuwe behandelingen te ontwikkelen die profiteren van het vermogen van het lichaam om beschadigd weefsel zelf te herstellen. Het UMC Utrecht streeft ernaar om de kwaliteit van leven te verbeteren met behulp van moderne geneeskunde voor mensen met een ziekte, slijtage van het lichaam, letsel of slechte genen. Dit doen we door wetenschap en technologie te combineren, onderzoekers en medici samen te brengen en ernaar te streven ons lichaam te helpen zichzelf te herstellen.

Lees meer over stamcelonderzoek

Verblijf & Activiteiten in het WKZ

Wij willen kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis even laten vergeten dat ze ziek zijn. Wij vinden dat ieder kind eerst kind is en dan pas ziek. Maar voor de kinderen in het WKZ is dit niet vanzelfsprekend. Onderzoeken zijn helaas vaak vervelend en veel kinderen voelen zich eenzaam, angstig en onzeker. Wij doen er alles aan om de kinderen af en toe even te laten vergeten dat ze ziek zijn. Een kindvriendelijke omgeving en de wekelijkse activiteiten helpen daarbij.

Lees meer over Verblijf & Activiteiten in het WKZ

Verblijf & Activiteiten in het UMC Utrecht

Niemand ligt vrijwillig in het ziekenhuis. Als je er dan toch ligt, verdien je de allerbeste zorg en behandeling. En een zo comfortabel mogelijk verblijf. Voor jezelf en voor je partner of familie. Deze faciliteiten, die niet uit een zorgbudget betaald kunnen worden, realiseren we dankzij de steun van alle mensen, bedrijven en maatschappelijke organisaties die de patiënten in het UMC Utrecht een warm hart toedragen. Zoals het gastenverblijf.

Lees meer over Verblijf & Activiteiten in het UMC Utrecht

Bedrijfsvrienden

Ook bedrijfsvriend worden?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief
en blijf op de hoogte.

"*" geeft vereiste velden aan

Aanhef